Podopieczni

Osoby, które są zainteresowane objęciem opieki przez Fundację Bracia proszone są o kontakt telefoniczny, mailowy lub osobisty po wcześniejszym ustaleniu (zakładka Kontakt). Podczas pierwszego kontaktu wyjaśnimy zasady działania organizacji oraz ustalimy sposób działania.

Do fundacji może zapisać się osoba fizyczna (pełnoletnia) lub dziecko wyłącznie przez Rodziców lub Opiekunów Prawnych.

Po zapoznaniu się z obowiązującymi zasadami, Podopieczni zostaną poproszeni o szczegółowe zapoznanie się z treścią Porozumienia (zakładka dokumenty) oraz Regulaminu Refundacji Poniesionych Wydatków. Po zaakceptowaniu warunków, prosimy o podpisanie dwóch kopii porozumienia oraz przekazanie ich do siedziby Fundacji z oryginałem zaświadczenia lekarskiego poświadczoną za zgodność z oryginałem kopią zaświadczenia lekarskiego, orzeczenia, czy też innym dokumentem zawierającym aktualne dane o stanie zdrowia Podopiecznego. Jedna kopia zostanie odesłana po podpisaniu przez Fundację.